×
×

Vindrà Un Vaixel

Vindrà Un Vaixel

Autor: 
Año de publicación: 
Discográfica: 

• Texto de Joaquím Horta que apaece en la carpeta del disco:

«Quan Paco Muñoz em telefonà per a demanar-me que li escrivís unes paraules per al seu nou disc, vaig sentir una gran alegria. Els motius eren molts, però d'entre ells el que més m'alegrava era el de poder estar al costat, - per escrit ara - una vegada més, del meus germans. Aquest estiu havia estat amb Vicent Andrés Estellés, Joan Fuster, Vicent Ventura, Doro Balaguer i altres amics meus, i havia escrit i fet 'coses' sobre 'coses' ben nostres. No he pogut escoltar aquest disc, que ara vosaltres teniu entre les mans, però recordo Paco Muñoz per haver-lo escoltat altres vegades i fonamentalment per haver estat un dia a casa meva i vostra fa més d'un any. Va cantar unes cançons amb veu tendra i alhora vigorosa i segura. Eren cançons sobre textos d'ell, i d'altres poetes, plens de frescor i d'aires de llibertat, que demanaven noves lleis, història i vida.

Jo voldria que aquesta posició, en tant que home i artista, la mantingués per sempre Paco Muñoz. Podríem dir, amb L'Estellés que ˝No t'han parit per a dormir: / et pariren per a vetlar / en la llarga nit del teu poble".

El nostre cantant ho té present, com ho tinc jo, com ho tenim molts, centenar, milers. Ell sap, però, com tots saben, que mantenir aquesta posició digna, comporta dificultat. Ja ens ho adverteix Joan Fuster, en la seva lletra a Josep Renau: "... En tot cas vine t'ho passaràs malament... toparàs amb l'hostilitat de la dreta, amb la indiferència dels progues estabilitzats, amb el desdeny dels teus correligionaris...". No he escoltat aquest disc teu, benvolgut Paco, però sí he llegit els textos, si he sentit la teva veu a casa i en altres llocs. Sé que no canviaràs. Que sempre paraula i conducta seran la mateixa cosa, com ho ha de ser l'artista i l'home. Un ésser d'una sola peça que canta tendrament, amb persuasió, per a demanar la tan difícil i merescuda llibertat, i que es mou i lluita per arribar a poder dir, com tots nosaltres desitgen, no li va com va, sinó el va com vull, doncs volem!.»

Canciones disco: 

1. Vos vull parlar (Paco Muñoz).
2. Tinc (Paco Muñoz).
3. Vals postum (Paco Muñoz).
4. He sortit al carrer (C. Alvarez / Paco Muñoz).
5. Porte les primaveres (Paco Muñoz).
6. I No voldria (Paco Muñoz).
7. Si parle dels teus ullls (Paco Muñoz).
8. Al final s'ha comprovat (Miquel Bauçà - Paco Muñoz).
9. Home amb esperança (Joaquim Horta / Paco Muñoz).
10. Ja fa temps (Paco Muñoz).

Músicos, equipo técnico y colaboraciones: 

• Colaboración musical: Enric Murillo.
• Técnico de sonido: Luis Miguel González.
• Arreglo y dirección musical: Jordi Vilamprinyó.
• Director de producción: Gonzalo de la Puerta.
• Traducción al castellano de los poemas: Alfons Cervera
• Diseño gráfico: Enric Alfons.